Salat med ingefær - til mild ost
1 timer

Salat med ingefær - til mild ost

Frisk salat med frugt og lækker marinade med ingefær og chili er det perfekte tilbehør til osten. Skal du lave ostebord så prøv opskriften på salat med ingefær.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ingefær - til mild ost

Frisk salat med frugt og lækker marinade med ingefær og chili er det perfekte tilbehør til osten. Skal du lave ostebord så prøv opskriften på salat med ingefær.

Antal portioner

Salat

  • 200 g røde eller blå blommer (4-6 stk.)
  • 6 stilke bladselleri i tynde skrå skiver
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler

Ingefærmarinade

  • 1 lille frisk og stærk rød chilipeber (thai)
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ dl kogende vand
  • ½ dl risvinseddike

Pynt

  • blade af bladselleri

Hertil

Fremgangsmåde:

Salat

Flæk blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i tynde skiver på tværs. Fordel bladselleri, peberfrugt og blommeskiver i et fladt fad.

Ingefærmarinade

Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Hak chilipeberen fint (ca. ½ tsk i alt). Kom chili, sukker og ingefær i en lille skål. Hæld kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 2 min. Tilsæt eddike og hæld marinaden over salaten. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Ved serveringen

Tag grøntsager og frugt op af ingefærmarinaden og anret dem på desserttallerkener sammen med stykker af ost.

Tip

I stedet for risvinseddike kan man anvende hvidvinseddike.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 55 %
Print