Salat med jordskokker og blåskimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Prøv denne fine kombination af de rå jordskokker (der har en let smag af friske hasselnødder), blåskimmelosten og den sprødstegte skinke.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk hvid balsamicoeddike
  • friskkværnet peber
  • 2½ liter egeløvsalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Dressing

Pisk olie, eddike og peber sammen.

Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.

Ved serveringen

Anret salat, jordskokker med dressing og skimmelost lagvis i et stort fad. Del den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.

Stegetid

Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Osten i denne salat kræver sødme, og leder vinvalget over på hvidvin på pinot gris-druen fra alsace. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost