Salat med jordskokker og blåskimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Prøv denne fine kombination af de rå jordskokker (der har en let smag af friske hasselnødder), blåskimmelosten og den sprødstegte skinke.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk hvid balsamicoeddike
  • friskkværnet peber
  • 2½ liter egeløvsalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Dressing

Pisk olie, eddike og peber sammen.

Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.

Ved serveringen

Anret salat, jordskokker med dressing og skimmelost lagvis i et stort fad. Del den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.

Stegetid

Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Osten i denne salat kræver sødme, og leder vinvalget over på hvidvin på pinot gris-druen fra alsace. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost