
Salat med jordskokker og blåskimmelost
45 min
Prøv denne fine kombination af de rå jordskokker (der har en let smag af friske hasselnødder), blåskimmelosten og den sprødstegte skinke.
Ingredienser
- 8 jordskokker
- ½ liter vand
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- 100 g spegeskinke i meget tynde skiver
-
125 g Castello® Danablu Guld skiveost
Dressing
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk hvid balsamicoeddike
- friskkværnet peber
- 2½ liter egeløvsalat revet i grove stykker
Tilbehør
- 150 g landbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.
Dressing
Pisk olie, eddike og peber sammen.
Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.
Ved serveringen
Anret salat, jordskokker med dressing og skimmelost lagvis i et stort fad. Del den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.
Stegetid
Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 13,2 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 52 %
Vin match
Pinot gris Alsace, Frankrig
Osten i denne salat kræver sødme, og leder vinvalget over på hvidvin på pinot gris-druen fra alsace. Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til ost