Salat med karry-rug og stegt paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

En lækker mættende salat med kogt perlerug, knasende grøntsager og et dejligt stykke stegt paneer. Lav evt. paneer osten dagen før.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Karry-rug

  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 160 g perlerug (ca. 2 dl)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegt paneer

  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 4 gulerødder i forskellige farver i skiver (ca. 300 g)
  • 350 g halverede røde og gule cherrytomater
  • 150 g sukkerærter delt på langs
  • 1 agurk i tern (ca. 300 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Karry-rug

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg, karry og gurkemeje og svits i ca. 1 min. ved jævn varme. Skyl perlerugen godt, tilsæt den til løgene og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 15 min. Hæld evt. overskydende vand fra.

Dressing

Pisk olie, eddike og resten af ingredienserne godt sammen.

Stegt paneer

Del paneer osten i 4 skiver eller bjælker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg osten ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Læg imens karry-rug, salat og grøntsager lagvis på 4 store tallerkener. Læg en stykke stegt paneer på toppen og fordel dressingen henover de 4 salater.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag