Salat med karry-rug og stegt paneer - Opskrifter - Arla

Salat med karry-rug og stegt paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

En lækker mættende salat med kogt perlerug, knasende grøntsager og et dejligt stykke stegt paneer.

Ingredienser

Antal portioner

Karry-rug

  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 160 g perlerug (ca. 2 dl)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegt paneer

  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 4 gulerødder i forskellige farver i skiver (ca. 300 g)
  • 350 g halverede røde og gule cherrytomater
  • 150 g sukkerærter delt på langs
  • 1 agurk i tern (ca. 300 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Karry-rug

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg, karry og gurkemeje og svits i ca. 1 min. ved jævn varme. Skyl perlerugen godt, tilsæt den til løgene og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 15 min. Hæld evt. overskydende vand fra.

Dressing

Pisk olie, eddike og resten af ingredienserne godt sammen.

Stegt paneer

Del osten i 4 skiver eller bjælker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg osten ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Læg imens karry-rug, salat og grøntsager lagvis på 4 store tallerkener. Læg en stykke stegt paneer på toppen og fordel dressingen henover de 4 salater.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: