Salat med kyllingelever, sesam og hindbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Lun sensommersalat - toppet med skimmelost og smagfuld dressing af tranebærsirup og eddike.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g haricots verts
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kyllingelever

  • 300 g optøede, frosne kyllingelever
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rensede rødbedeblade
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk sirup, fx tranebærsirup
  • 2 spsk eddike, fx balsamico- eller hindbæreddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld kogevandet fra og skyl bønnerne hurtigt i koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af.

Kyllingelever

Del de dobbelte levere i 2 og rens dem for sener og hinder. Tør leverstykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg leverne ved jævn varme i ca. 3 min. - vend dem af og til. Drys med salt og peber. Lad de stegte kyllingelevere hvile tildækket i ca. 5 min.

Ved serveringen

Kom bønner, rødbedeblade, sesamfrø, sirup, eddike, salt og peber i et stort fad og vend forsigtigt salaten sammen. Fordel først de lune kyllingelevere i salaten og dernæst hindbær og ost. Server straks mens kyllingeleveren er lun.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal der serveres en stor vin på pinot noir-druen fra Bourgogne, fx en gevrey-chambertin. Vil du have hvidvin, så vælg en veuvray eller anjou Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling