Salat med kyllingelever
30 min

Salat med kyllingelever

Sprødstegt kyllingelever - det er virkelig en delikatesse, som bare bliver endnu bedre i selskab med syrlige æbler, søde majs og salt ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kyllingelever

Sprødstegt kyllingelever - det er virkelig en delikatesse, som bare bliver endnu bedre i selskab med syrlige æbler, søde majs og salt ost.

Antal portioner
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 uskrællede æbler, fx coxorange eller ingridmarie
  • 300 g optøede frosne kyllingelevere
  • 10 g smør
  • ½ tsk tørret timian
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 dl icebergsalat revet i grove stykker
  • 2½ dl kogte ris, fx basmatiris
  • 3 dl majskerner fra dåse eller optøede frosne

Tilbehør

  • 120 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Bland citronsaft, vand, sukker, salt og peber sammen i en skål. Smag dressingen til. Vask og tør æblerne. Skær dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær de halve æbler i tynde skiver og vend dem i dressingen.

Skær osten i tynde skiver og del hver skive i brud.

Del de dobbelte levere i 2 og rens dem for sener og hinder. Tør leverstykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverne ved jævn varme i 3 min. - vend dem af og til. Drys med timian, salt og peber. Lad de stegte kyllingelevere hvile tildækket i 5 min.

Læg icebergsalat, ris, majs og ost lagvis på tallerkener. Fordel først de lune kyllingelevere i salaten og dernæst æbler med dressing. Spis straks salat med kyllingelever sammen med ristet flute.

Hvis du ikke har en rest kogte ris, skal du koge ¾ dl ris i 1¼ dl vand tilsat lidt salt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Lever kan være svær at finde en god vin til. Rødvin på barbera-druen er generelt det bedste valg i den sammenhæng, og vil også være god til denne salat. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling