Salat med omeletbidder

Bedømmelse

(3 vurderinger)

1 timer

Med opskriften på salat med omeletbidder kan du servere en lækker og frisk forret der tager sig godt ud. Glæd dig!

Ingredienser

Antal portioner

Salat

  • 200 g rensede haricots verts
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g rensede friske små spinatblade
  • 1 liter fintstrimlet icebergsalat
  • 1 agurk i halve skrå skiver
  • 2 finthakkede salatløg
  • 1 bakke karse

Dressing

  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl rapsolie
  • 4 spsk vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, fløde, vand, salt og peber let sammen. Del smør og ost i hver 5 portioner. Smelt en portion smør i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom ca. 1 dl af æggeblandingen i panden og steg omeletten ved jævn varme, uden omrøring, i ca. 1 min. Fordel en portion ost på omeletten og steg den i yderligere ca. 1 min. Lad omeletten glide, med ostesiden opad, over på et spækbræt. Lad omeletten køle lidt af og rul den til en lille "roulade". Tilbered endnu 4 omeletter.

Salat

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Tør bønnerne og anret dem lagvis med spinat, salat, agurk og løg i et stort, fladt fad. Skær de lune eller kolde omeletter i ca. 2 cm tykke, skrå bidder og stik dem ned mellem grøntsagerne. Læg små buketter karse på salaten.

Dressing

Pisk alle ingredienserne sammen og smag til. Server dressingen i en lille kande ved siden af salaten.

Genvej

Omeletterne kan steges, rulles og stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.

Drikkevarer

Kølig let rødvin, fx côtes de Provence eller kølig tør og fyldig hvidvin, fx mâcon.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 80 %

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Til æg fungerer vin med lidt sødme godt, men den skal også have syre for at spille godt med dressingen. Vælg en vouvray eller anjou Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost