Salat med ost, bacon og rosindressing

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Fiks lille forret, som er nem at håndtere....også til mange.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 300 g bacon i tynde skiver

Rosindressing

  • 5 grønne kardemommekapsler - frøene herfra
  • 150 g store, mørke rosiner
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 12 grissini

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg baconskiverne på en plade med bagepapir. Steg baconen midt i ovnen til den er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del baconskiverne i mindre stykker.

Rosindressing

Knus imens kardemommefrøene - evt. i en morter. Hak rosinerne groft og kom dem i skål. Tilsæt knust kardemomme, appelsinsaft, eddike, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Fordel den groftrevne salat på tallerkener. Drys med ost og baconstykker. Kom rosindressingen over salaten og server den med grissini.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Appelsinsaft, sødme fra rosiner og kardemomme har stor indflydelse på vinvalget. Prøv den aromatiske, halvtørre muscat fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost