Salat med ost og andebryst
45 min

Salat med ost og andebryst

Gør din hverdagssalat spændende ved at bruge andebryst i stedet for det traditionelle kyllingebryst.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ost og andebryst

Gør din hverdagssalat spændende ved at bruge andebryst i stedet for det traditionelle kyllingebryst.

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g grøn salat fx en blanding af hjerte-, lolo bianco- og egeløvsalat
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk andesky
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle fjerrester og tag derefter skindet af andebryststykket. Skær skindet i ca. 1 cm strimler og rist dem i en pande ved jævn varme ca. 12 min. eller til de er gyldne. Læg "andeflæskesværene" til afdrypning på fedtsugende papir. Brun kødet i det varme andefedt ca. 1 min. på hver side. Steg derefter andebryststykket ved svag varme i ca. 14 min. - vend kødet af og til. Tag andebrystet op, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Riv salaten i grove stykker. Skær osten i ca. ½ cm tynde skiver og del skiverne i mindre stykker. Kom balsamicoeddiken i en lille gryde og kog den ind ved kraftig varme ca. 1½ min., til der er 1 spsk tilbage.

Ved serveringen

Anret salat, ost og persilleblade på portionstallerkener. Skær andebrystet i tynde, skrå skiver og anret dem på salaten. Dryp med den indkogte eddike, olie og andesky. Fordel "andeflæskesværene" over salaten og drys med peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 64 %
Print