Salat med ost og champignoner

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Supernem salat! Server den som tilbehør til kød eller tilsæt kødet til salaten og server som hovedret.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 25 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 1 dl kogende vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx lammemørbrad, skinkemignon eller kyllingebryst
  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Pisk olien i lidt efter lidt.

Vend champignonerne i marinaden og lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt 1-2 gange under marineringen. Læg en bund af den groftrevne hovedsalat i et stort fad. Anret herpå de marinerede champignoner, salatløg, rucolasalat og ost. Server evt. resten af marinaden i en lille skål ved siden af.

Tips

I stedet for at servere kødet til salaten kan man lægge skiver af fx lun lammemørbrad ned i salaten. I stedet for rucolasalat kan man anvende samme mængde friséesalat eller radicchiosalat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Serveret som foreslået til stegt kød, vil vinvalget drejes over på rød, og en vin fra Toscana vil fungere bedst fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam