Salat med ost og champignoner - Opskrifter - Arla

Salat med ost og champignoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Supernem salat! Server den som tilbehør til kød eller tilsæt kødet til salaten og server som hovedret.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 25 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 1 dl kogende vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx skinkemignon, lammemørbrad eller kyllingebryst
  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Pisk olien i lidt efter lidt.

Vend champignonerne i marinaden og lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt 1-2 gange under marineringen. Læg en bund af den groftrevne hovedsalat i et stort fad. Anret herpå de marinerede champignoner, salatløg, rucolasalat og ost. Server evt. resten af marinaden i en lille skål ved siden af.

Tips

I stedet for at servere kødet til salaten kan man lægge skiver af fx lun lammemørbrad ned i salaten. I stedet for rucolasalat kan man anvende samme mængde friséesalat eller radicchiosalat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Serveret som foreslået til stegt kød, vil vinvalget drejes over på rød, og en vin fra Toscana vil fungere bedst fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam