Salat med ost og gul peberfrugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Tilbered salaten med din yndlingsost!

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk vand

Salat

  • 50 g mandler
  • 225 g Castello Tistrup® 26% (45+) XL
  • 3 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 agurk i halve tynde skiver
  • 1¼ liter fintstrimlet icebergsalat

Tilbehør:

  • groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk sennep, salt, peber og eddike sammen i en skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Salat

Smut mandlerne og dup dem tørre. Del hver mandel i 2 "flager" ved at stikke en spids kniv ind i siden af mandlen. Snit osten i tynde skiver på rivejernets agurkesnitter. Anret ost og resten af ingredienserne lagvis i et stort fad.

Ved serveringen

Hæld dressingen over salaten og server straks.

Tips

I stedet for Tistrup ost kan man i ostesalaten anvende Havarti ost 60+ eller blå- og hvidskimmelost i små stykker. Ostesalaten kan tilberedes i god tid og opbevares tildækket i køleskabet. Dressingen skal dog først hældes over ved serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

En tør hvidvin på sauvignon blanc-druen gerne fra Europa vil klæde denne salat rigtig godt. Prøv fx en sacncerre Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost