Salat med ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Salat med ostebrød er en opskrift der giver en anderledes og velsmagende salat, der egner sig godt som forret. Salaten har mange spændende elementer som figner, pistacíenøddekerner og blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 friske figner (ca. 200 g)
  • 25 g pistacienøddekerner afskallet og usaltet
  • ½ tsk valnøddeolie
  • 1 flute i 16 tynde skiver

Dressing

  • 2 tsk valnøddeolie
  • 1 tsk vand
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1 nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 julesalat i strimler
  • 1 krølsalat revet i grove stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær et dybt kryds i toppen af hver figne og stil dem i et ovnfast fad. Læg nødderne ved siden af fignerne og dryp olie over. Stil fadet på en plade med bagepapir og læg brødskiverne på pladen. Bag figner og brød midt i ovnen.

Dressing

Pisk olie, vand, eddike, salt og peber sammen til en dressing.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener sammen med fignerne og dryp dressing henover. Smør osten på de lune brødskiver og læg 3-4 skiver på hver tallerken og pynt til sidst med nødderne.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne lækre salat vil en halvtør hvidvin på pinot gris-druen være super lækker, fx en version fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost