Salat med ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Salat med ostebrød er en opskrift der giver en anderledes og velsmagende salat, der egner sig godt som forret. Salaten har mange spændende elementer som figner, pistacíenøddekerner og blåskimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 friske figner (ca. 200 g)
  • 25 g usaltede pistacienøddekerner
  • ½ tsk valnøddeolie
  • 1 flute i 16 tynde skiver

Dressing

  • 2 tsk valnøddeolie
  • 1 tsk vand
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1 nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 julesalat i strimler
  • 1 krølsalat revet i grove stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær et dybt kryds i toppen af hver figne og stil dem i et ovnfast fad. Læg nødderne ved siden af fignerne og dryp olie over. Stil fadet på en plade med bagepapir og læg brødskiverne på pladen. Bag figner og brød midt i ovnen.

Dressing

Pisk olie, vand, eddike, salt og peber sammen til en dressing.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener sammen med fignerne og dryp dressing henover. Smør osten på de lune brødskiver og læg 3-4 skiver på hver tallerken og pynt til sidst med nødderne.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne lækre salat vil en halvtør hvidvin på pinot gris-druen være super lækker, fx en version fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost