Salat med pærer og bladselleri
1 timer

Salat med pærer og bladselleri

En lækker salat med ost og pærer, som dine gæster vil elske
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med pærer og bladselleri

En lækker salat med ost og pærer, som dine gæster vil elske

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • ½ dl friskpresset friskpresset citronsaft
  • 4 spsk sukker
  • 3 uskrællede, faste og modne pærer i tynde både
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 150 g friske dadler i tynde både
  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pynt

  • blade af bladselleri

Hertil

  • 1¼ kg stegt vildt, fx kronhjortemørbrader
  • 1¼ kg kogte aspargeskartofler
  • tyttebærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Kom osten i en skål sammen med 2 spsk af fløden. Pisk osten helt glat. Tilsæt salt og resten af fløden og pisk til et meget let skum. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Bring imens vand, citronsaft og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Fordel pærebådene i en flad skål og hæld den varme lage over. Stil pærerne tildækket i køleskabet ca. ½ time eller til de er kølet af

- vend i dem af og til. Lad pærebådene dryppe af i en sigte. Fordel dem på små tallerkener sammen med bladselleri, dadler og nødder. Læg lidt af det kolde flødeskum på salaten og server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

Tip

Salaten kan også tilberedes med blåskimmelost og med blåbær eller hindbær i stedet for dadler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 33 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Både pærer, blå ost og dadler ledsages perfekt af hvidvin på pinot gris-druen, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost