Salat med pærer og bladselleri

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En lækker salat med ost og pærer, som dine gæster vil elske

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • ½ dl friskpresset friskpresset citronsaft
  • 4 spsk sukker
  • 3 uskrællede, faste og modne pærer i tynde både
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 150 g friske dadler i tynde både
  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pynt

  • blade af bladselleri

Hertil

  • 1¼ kg stegt vildt, fx kronhjortemørbrader
  • 1¼ kg kogte aspargeskartofler
  • tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom osten i en skål sammen med 2 spsk af fløden. Pisk osten helt glat. Tilsæt salt og resten af fløden og pisk til et meget let skum. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Bring imens vand, citronsaft og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Fordel pærebådene i en flad skål og hæld den varme lage over. Stil pærerne tildækket i køleskabet ca. ½ time eller til de er kølet af

- vend i dem af og til. Lad pærebådene dryppe af i en sigte. Fordel dem på små tallerkener sammen med bladselleri, dadler og nødder. Læg lidt af det kolde flødeskum på salaten og server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

Tip

Salaten kan også tilberedes med blåskimmelost og med blåbær eller hindbær i stedet for dadler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Både pærer, blå ost og dadler ledsages perfekt af hvidvin på pinot gris-druen, gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost