Salat med peberfrugtdressing

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

En mættende salat med masser af grønt

Ingredienser

Antal portioner

Peberfrugtdressing

  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3 spsk finthakket syltet rød peberfrugt
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 4 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ agurk
  • 300 g kolde, pillede aspargeskartofler
  • 1 liter hovedsalat revet i grove stykker
  • 4 tomater i grove stykker
  • ½ blomkål i små buketter
  • 100 g rensede radiser evt. med top

Hertil

  • 500 g røget ørred eller -makrel
  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberfrugtdressing

Vend kvark, peberfrugt, løg og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Flæk agurken og fjern evt. kernerne - med en teske. Skær agurken i skiver og kartoflerne i mindre stykker.

Ved serveringen

Læg en bund af salatblade i et stort fad. Anret herpå kartofler, tomater, blomkål, radiser og agurk. Rør peberfrugtdressingen igennem. Tilsæt evt. mere vand, hvis dressingen er for tyk. Kom dressingen i en skål og server den til salaten.

Tip

Peberfrugtdressingen kan tilberedes med Karolines Køkken cremefraiche 18% i stedet for kvark - udelad vand i dressingen.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %

Kilde: