Salat med sprøde osteflager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En let salat med osteflager, sprød skinke og brødcroutoner med olivenpasta.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Marinade

  • 1½ dl olivenolie
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel osten i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bag osten midt i ovnen - til den er smeltet og lysebrun. Osten afkøles helt og brækkes i mindre stykker. Læg herefter parmaskinken på en bageplade, og bag den til stykkerne er sprøde. Skinken afkøles og deles i mindre stykker. Skær ciabattabrød i meget tynde skiver. Blend sorte oliven uden sten og olivenolie til en tyk pasta. Smør olivenpastaen på brødskiverne, og sæt dem i ovnen til de er helt sprøde. Ost, skinke og brød kan gøres klar i god tid. Bræk salaten i mundrette stykker og bland med osteflager, skinke, brød og oliven.

Marinade

Pisk olivenolie, balsamisk eddike, salt og peber sammen og hæld det over salaten lige inden servering.

Tip

I stedet for tynde skiver ciabattabrød i salaten kan man evt. smøre olivenpastaen på ciabattaboller og servere dem til salaten.

Bagetid, ost

Ca. 10 min. ved 200°.

Stegetid, skinke

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid, brød

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 70 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Sammensætningen af sorte oliven, gratineret ost og parmaskinke kræver en seriøs hvidvin. Her vil en albariño fra Spanien være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges