Salat med sprøde osteflager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En let salat med osteflager, sprød skinke og brødcroutoner med olivenpasta.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Marinade

  • 1½ dl olivenolie
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel osten i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bag osten midt i ovnen - til den er smeltet og lysebrun. Osten afkøles helt og brækkes i mindre stykker. Læg herefter parmaskinken på en bageplade, og bag den til stykkerne er sprøde. Skinken afkøles og deles i mindre stykker. Skær ciabattabrød i meget tynde skiver. Blend sorte oliven uden sten og olivenolie til en tyk pasta. Smør olivenpastaen på brødskiverne, og sæt dem i ovnen til de er helt sprøde. Ost, skinke og brød kan gøres klar i god tid. Bræk salaten i mundrette stykker og bland med osteflager, skinke, brød og oliven.

Marinade

Pisk olivenolie, balsamisk eddike, salt og peber sammen og hæld det over salaten lige inden servering.

Tip

I stedet for tynde skiver ciabattabrød i salaten kan man evt. smøre olivenpastaen på ciabattaboller og servere dem til salaten.

Bagetid, ost

Ca. 10 min. ved 200°.

Stegetid, skinke

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid, brød

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 70 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Sammensætningen af sorte oliven, gratineret ost og parmaskinke kræver en seriøs hvidvin. Her vil en albariño fra Spanien være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges