Salat med stegte kantareller og osteflager
45 min

Salat med stegte kantareller og osteflager

velsmagende svampeanretning med oksemørbradsbøf og ovnbagte kartofler.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med stegte kantareller og osteflager

velsmagende svampeanretning med oksemørbradsbøf og ovnbagte kartofler.

Antal portioner
  • 50 g tørrede kantareller
  • 4 oksemørbradbøffer (ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg små ovnbagte kartofler

Fremgangsmåde:

Overhæld kantarellerne med kogende vand. Lad dem trække i ca. ½ time. Tag kantarellerne op af vandet og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, kassér vandet.

Drys bøfferne med salt og peber. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned og steg bøfferne færdige ca. 2 min. på hver side. Tag bøfferne op og hold dem varme. Tør panden af og lad resten af smørret blive gyldent. Steg kantarellerne i ca. 4 min. - eller til de er let gyldne.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener, placer bøffen herpå sammen med lidt kartofler - der eventuelt er vendt med revet citronskal. Pisk citronsaft og trøffelolie sammen, dryp det over og drys med osteflager. Server straks.

Tips

I stedet for Präst®, kan du bruge Herrgård®.

Brug gerne friske kantareller når der er sæson - ca. 100 g friske kantareller.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 35 %
Print