Salsa verde til æg og grøntsager
30 min

Salsa verde til æg og grøntsager

Salsa verde er italiensk og betyder grøn sauce. Saucen er dejlig kraftigt krydret og giver et godt modspil til de øvrige milde ingredienser.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salsa verde til æg og grøntsager

Salsa verde er italiensk og betyder grøn sauce. Saucen er dejlig kraftigt krydret og giver et godt modspil til de øvrige milde ingredienser.

Antal portioner

Salsa verde

  • 4 dl grofthakket bredbladet persille (blade og bløde stilke)
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk kapers - uden lage
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 pillet hårdkogt æg
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 10 skrællede gulerødder - evt. med top
  • 300 g rensede grønne asparges
  • 10 rensede forårsløg
  • 150 g skyllede sukkerærter
  • 4 pillede, hårdkogte æg i halve

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Salsa verde

Kom alle ingredienser i et blenderglas. Blend dressingen ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. til den har en cremet og ensartet konsistens. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - den skal være kraftig.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt gulerødder, asparges og forårsløg. Kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 1½ min. Tilsæt sukkerærter og kog i yderligere ca. ½ min. Hæld vandet fra grøntsagerne og anret dem på 4 tallerkener sammen med æg og brød. Kom den kølige salsa verde i 4 små skåle og stil en på hver tallerken - så man selv kan dyppe grøntsager, æg og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print