Salsa verde til æg og grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Salsa verde er italiensk og betyder grøn sauce. Saucen er dejlig kraftigt krydret og giver et godt modspil til de øvrige milde ingredienser.

Ingredienser

Antal portioner

Salsa verde

  • 4 dl grofthakket bredbladet persille (blade og bløde stilke)
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk kapers - uden lage
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 pillet hårdkogt æg
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 10 skrællede gulerødder - evt. med top
  • 300 g rensede grønne asparges
  • 10 rensede forårsløg
  • 150 g skyllede sukkerærter
  • 4 pillede, hårdkogte æg i halve

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g ristet grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Salsa verde

Kom alle ingredienser i et blenderglas. Blend dressingen ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. til den har en cremet og ensartet konsistens. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - den skal være kraftig.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt gulerødder, asparges og forårsløg. Kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 1½ min. Tilsæt sukkerærter og kog i yderligere ca. ½ min. Hæld vandet fra grøntsagerne og anret dem på 4 tallerkener sammen med æg og brød. Kom den kølige salsa verde i 4 små skåle og stil en på hver tallerken - så man selv kan dyppe grøntsager, æg og brød.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: