Saltbagt lammekølle med mælkegrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Langtidsstegt lammekølle - krydret med rosmarin og citronmelisseblade.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Saltbagt lammekølle

  • 1 udbenet lammekølle
  • 25 g blødt smør
  • friskkværnet peber
  • 6 friske rosmarinkviste
  • ½ liter friske citronmelisseblade
  • 2½ kg groft salt
  • 3 dl vand

Mælkegrøntsager

  • 1 liter sødmælk
  • 300 g tynde grønne bønner i halve
  • 5 gulerødder i tynde, skrå skiver
  • 200 g optøede, frosne fine ærter
  • 3 spsk hvedemel
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk citronmelisseblad eller havesyre

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltbagt lammekølle

Smør lammekøllen indvendigt med det bløde smør. Drys med peber og fordel rosmarin og citronmelisse i lammekøllen. Luk køllen med kødnåle. Bland salt og vand og læg lammekøllen på et lag af det fugtige salt i en bradepande. Pak køllen godt ind i resten af saltet. Steg lammekøllen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. den skal være ca. 70°. Tag fadet ud af ovnen og lad lammekøllen hvile tildækket i ca. ½ time.

Mælkegrøntsager

Bring 9 dl af mælken i kog i en tykbundet gryde - under omrøring. Tilsæt bønner og gulerødder og kog grøntsagerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1½ min. Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen. Hæld meljævningen i grøntsagerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Vend ærterne i stuvningen og bring blandingen i kog. Tilsæt salt og peber og smag til.

Tip

Om sommeren kan man bruge bælgede friske ærter, nye gulerødder og skrabede nye kartofler.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 125° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Garnacha Campo de Borja, Spanien

Til denne milde, delikate ret vil rødvin baseret på druen grenache (Frankrig)/garnacha(Spanien) fungere bedst. Hvis du ikke kan finde en vin på ren grenache, så find en côtes-du-rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam

Andre gode forslag