Saltimbocca-frikadeller med cremede bønner
30 min

Saltimbocca-frikadeller med cremede bønner

Frikadeller på en ny måde. Med salvie og inspiration fra den italienske saltimbocca.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltimbocca-frikadeller med cremede bønner

Frikadeller på en ny måde. Med salvie og inspiration fra den italienske saltimbocca.

Antal portioner
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 g mosede, kogte kartofler
  • 1 spsk finthakkede friske salvieblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 store skiver kogte skinker
  • 25 g smør

Pynt

  • friske salvieblade

Tilbehør

  • 240 g ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Bland det hakkede kød med de mosede kartofler, salvie, salt og peber. Form farsen til 8 aflange frikadeller. Del skinkeskiverne på midten og rul en halv skive skinke om hver frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun frikadellerne ca. 1 min. på 3 sider (ca. 3 min. i alt). Steg frikadellerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tag frikadellerne op og hold dem varme.

Kom de frosne bønner i panden og lad dem tø op ved kraftig varme, det tager ca. 5 min. - rør af og til. Drys mel og salt på bønnerne og vend godt rundt. Hæld vand og fløde på og kog bønnerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Server de cremede bønner sammen med saltimbocca-frikadeller og brød.

Tip

I stedet for brød kan du servere friskkogt pasta.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print