Saltimbocca-frikadeller med cremede bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

30 min

Frikadeller på en ny måde. Med salvie og inspiration fra den italienske saltimbocca.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 g mosede, kogte kartofler
  • 1 spsk finthakkede friske salvieblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 store skiver kogt skinke
  • 25 g smør

Pynt

  • frisk salvieblad

Tilbehør

  • 240 g ciabattabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland det hakkede kød med de mosede kartofler, salvie, salt og peber. Form farsen til 8 aflange frikadeller. Del skinkeskiverne på midten og rul en halv skive skinke om hver frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun frikadellerne ca. 1 min. på 3 sider (ca. 3 min. i alt). Steg frikadellerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tag frikadellerne op og hold dem varme.

Kom de frosne bønner i panden og lad dem tø op ved kraftig varme, det tager ca. 5 min. - rør af og til. Drys mel og salt på bønnerne og vend godt rundt. Hæld vand og fløde på og kog bønnerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Server de cremede bønner sammen med saltimbocca-frikadeller og brød.

Tip

I stedet for brød kan du servere friskkogt pasta.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: