Saltimbocca-frikadeller med cremede bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

30 min

Frikadeller på en ny måde. Med salvie og inspiration fra den italienske saltimbocca.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 g mosede, kogte kartofler
  • 1 spsk finthakkede friske salvieblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 store skiver kogt skinke
  • 25 g smør

Pynt

  • frisk salvieblad

Tilbehør

  • 240 g ciabattabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland det hakkede kød med de mosede kartofler, salvie, salt og peber. Form farsen til 8 aflange frikadeller. Del skinkeskiverne på midten og rul en halv skive skinke om hver frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun frikadellerne ca. 1 min. på 3 sider (ca. 3 min. i alt). Steg frikadellerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tag frikadellerne op og hold dem varme.

Kom de frosne bønner i panden og lad dem tø op ved kraftig varme, det tager ca. 5 min. - rør af og til. Drys mel og salt på bønnerne og vend godt rundt. Hæld vand og fløde på og kog bønnerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Server de cremede bønner sammen med saltimbocca-frikadeller og brød.

Tip

I stedet for brød kan du servere friskkogt pasta.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: