Saltimboccafarseret kalvefilet
60+ min

Saltimboccafarseret kalvefilet

Kalvefilet fyldt med salvie, parmaskinke og ost serveret med lækre tomatkartofler, olivenpure og salat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltimboccafarseret kalvefilet

Kalvefilet fyldt med salvie, parmaskinke og ost serveret med lækre tomatkartofler, olivenpure og salat.

Opskriften gælder for 12 personer

Tilbehør

Salat

  • 1 rød krølsalat
  • 300 g marinerede artiskokhjerter, fx Svansø
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Olivenpure

Fremgangsmåde:

Rids kalvekødets fedtkant og drys med salt og peber. Skær stegen op som en bog, men sørg for at den hænger sammen ca. 5 cm i "ryggen". Fyld stegen med salvie, parmaskinke og mozzarella. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen i en stegepose og lad den ligge ved stuetemperatur et par timer. Klip et hul i hjørnet af stegeposen og brun stegen midt i ovnen. Skru ned og steg kalvestegen færdig. Tag stegen ud efter ca. 35 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Skrab imens kartoflerne og kog dem med salt, 8-15 minutter efter størrelse. Skyl cherrytomater og hæld lagen fra de store kapers. Varm smørret i en stor stegegryde og vend kartoflerne heri, til de begynder at få gylden skorpe. Tilsæt cherrytomater og kapers samt 1 dl sky fra stegen. Lad det hele stege ved høj varme et par minutter, til skyen næsten er dampet væk. Tilsæt fløde og salvie og lad fløden koge ind et par minutter. Smag til med salt og peber.

Salat

Skyl og tør salat og snit den i mindre stykker. Anret salaten med marinerede artiskokker i to store salatskåle. Dryp salaten med lidt olivenolie og balsamicoeddike og drys med lidt salt.

Olivenpure

Blend alle ingredienser helt jævnt. Smag til med friskkværnet peber.

Ved serveringen

Skær stegen ud i tynde skiver og server den med kartofler, salat og olivenpuré.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 30840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Her skal der serveres en italiensk rødvin baseret på sangiovese-druen. En god Chianti vil være et godt valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv