Saltimboccafarseret kalvefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Kalvefilet fyldt med salvie, parmaskinke og ost serveret med lækre tomatkartofler, olivenpure og salat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Tilbehør

Salat

  • 1 rød krølsalat
  • 300 g marinerede artiskokhjerter, fx Svansø
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Olivenpure

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids kalvekødets fedtkant og drys med salt og peber. Skær stegen op som en bog, men sørg for at den hænger sammen ca. 5 cm i "ryggen". Fyld stegen med salvie, parmaskinke og mozzarella. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen i en stegepose og lad den ligge ved stuetemperatur et par timer. Klip et hul i hjørnet af stegeposen og brun stegen midt i ovnen. Skru ned og steg kalvestegen færdig. Tag stegen ud efter ca. 35 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Skrab imens kartoflerne og kog dem med salt, 8-15 minutter efter størrelse. Skyl cherrytomater og hæld lagen fra de store kapers. Varm smørret i en stor stegegryde og vend kartoflerne heri, til de begynder at få gylden skorpe. Tilsæt cherrytomater og kapers samt 1 dl sky fra stegen. Lad det hele stege ved høj varme et par minutter, til skyen næsten er dampet væk. Tilsæt fløde og salvie og lad fløden koge ind et par minutter. Smag til med salt og peber.

Salat

Skyl og tør salat og snit den i mindre stykker. Anret salaten med marinerede artiskokker i to store salatskåle. Dryp salaten med lidt olivenolie og balsamicoeddike og drys med lidt salt.

Olivenpure

Blend alle ingredienser helt jævnt. Smag til med friskkværnet peber.

Ved serveringen

Skær stegen ud i tynde skiver og server den med kartofler, salat og olivenpuré.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 30840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Her skal der serveres en italiensk rødvin baseret på sangiovese-druen. En god Chianti vil være et godt valg Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv

Andre gode forslag