Sauce med chili og ingefær
30 min

Sauce med chili og ingefær

Denne asiatisk inspirerede sauce kan bruges som tilbehør til mange slags kød og grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sauce med chili og ingefær

Denne asiatisk inspirerede sauce kan bruges som tilbehør til mange slags kød og grøntsager.

Antal portioner

Sauce

  • ½ lille frisk og stærk rød chilipeber (thai)
  • 25 g smør
  • 150 g haricots verts i halve
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • ¼ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g tørrede ægnudler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • friske korianderblade

Kan serveres til

  • 250 g stegt kød, fx sauté skiver af svinefilet eller 120 g stegte tigerrejer

Fremgangsmåde:

Sauce

Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønner, peberfrugt, chili, hvidløg og ingefær i ca. 3 min. Tilsæt Hvid MælkeSauce og salt og bring saucen i kog under omrøring. Fjern den halve chilipeber og smag til.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Kom de nykogte nudler i en varm skål og fordel herover sauce med chili og ingefær. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print