Sauce med salsa til grillet tun

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Dejlig sød melonsalat og krydret salsasauce til grillet tun.

Ingredienser

Antal portioner

Melonsalat

  • ½ moden honningmelon i tern
  • 1 agurk i store tern
  • ¾ liter finthakket hvidkål
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillet tun

  • ½ tsk rapsolie
  • 400 g frisk eller optøet, frossen tun
  • 2 limefrugter i 16 stykker
  • 8 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt

Sauce med salsa

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 3 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Melonsalat

Vend melon, agurk og de øvrige ingredienser sammen. Stil melonsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Grillet tun

Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Skær tunen i 24 lige store tern. Fordel tun og limestykker på de 8 spyd. Steg tunspyddene ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend spyddene og steg dem i yderligere ca. 1 min. Tag spyddene af panden, drys med salt og lad fisken hvile tildækket i ca. 2 min.

Sauce med salsa

Bring fløde, salsa og salt i kog i en gryde. Tilsæt peanuts og smag saucen til. Server den sammen med melonsalat, tunspyd og ris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødme i maden skal mødes af sødme i vinen. Alt i alt vil en halvtør riesling spätlese fra Mosel være bedst til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad