Sauce med salsa til grillet tun

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Dejlig sød melonsalat og krydret salsasauce til grillet tun.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Melonsalat

  • ½ moden honningmelon i tern
  • 1 agurk i store tern
  • ¾ liter finthakket hvidkål
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 1½ tsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillet tun

  • ½ tsk rapsolie
  • 400 g frisk eller optøet, frossen tun
  • 2 limefrugter i 16 stykker
  • 8 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt

Sauce med salsa

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled, fx jasminris (ca. 3 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Melonsalat

Vend melon, agurk og de øvrige ingredienser sammen. Stil melonsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Grillet tun

Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Skær tunen i 24 lige store tern. Fordel tun og limestykker på de 8 spyd. Steg tunspyddene ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend spyddene og steg dem i yderligere ca. 1 min. Tag spyddene af panden, drys med salt og lad fisken hvile tildækket i ca. 2 min.

Sauce med salsa

Bring fløde, salsa og salt i kog i en gryde. Tilsæt peanuts og smag saucen til. Server den sammen med melonsalat, tunspyd og ris.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødme i maden skal mødes af sødme i vinen. Alt i alt vil en halvtør riesling spätlese fra Mosel være bedst til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad

Andre gode forslag