Sauté skiver med ost og skinke

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Salvie og spegeskinke leder tankerne mod italiensk saltimbocca...

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g tørret hvid pasta, fx tagliatelle
  • 3 liter vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 rødløg i både
  • 400 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bank sauté skiverne let med håndfladen. Læg på hvert kødstykke en skive ost, en skive spegeskinke og øverst et salvieblad. Fastgør salvien til spegeskinken med tandstikkerne.

Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag 2 dl pastavand fra - og hæld derefter pastaen til afdrypning i et dørslag.

Lad imens 1/3 af smørret blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af sauté skiverne, med salviebladet opad, ved kraftig varme i ca. 1½ min. - de skal ikke vendes. Tag kødet op og lad det hvile tildækket. Tør panden af. Gentag med 1/3 smør og de sidste 6 sauté skiver.

Smelt resten af smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og broccoli i ca. 5 min. Tilsæt de 2 dl pastavand, salt og peber. Damp grøntsagerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.

Ved serveringen

Anret sauté skiver med ost og skinke i et varmt fad sammen med grøntsagerne. Server pastaen i en stor, varm skål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 22 %

Kilde: