Savojkålsrisotto med rosapeberkornsstegte laksespyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Cremet ingefærduftende risotto møder mild og aromatisk krydret laks.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
  • 160 g risottoris, fx arborioris (ca. 2 dl)
  • 6 dl kogende grøntsagsbouillon
  • 300 g fintstrimlet savojkål eller spidskål
  • ½ dl hakket frisk ingefær
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 600 g laksefilet uden skind
  • 8 grillspyd
  • 25 g smeltet smør
  • 1 spsk knuste rosa peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • limefrugt i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtsstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt ris og 2 dl af bouillonen og bring det i kog. Tilsæt kål, ingefær og hvidløg og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. - rør resten af bouillonen i lidt efter lidt sammen med salt. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag til.

Skær imens laksen i lange stykker (ca. 10 x 1½ cm). Træk dem på grillspyd og pensl med fedtstof. Drys med salt og rosa peberkorn og læg dem på plader med bagepapir. Steg dem midt i ovnen og server dem til risottoen.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: