Savojkålsrisotto med rosapeberkornsstegte laksespyd

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Cremet ingefærduftende risotto møder mild og aromatisk krydret laks.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 160 g risottoris, fx arborioris (ca. 2 dl)
  • 6 dl kogende grøntsagsbouillon
  • 300 g fintstrimlet savojkål eller spidskål
  • ½ dl hakket frisk ingefær
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 600 g laksefilet
  • grillspyd
  • 25 g smeltet smør
  • 1 spsk knuste rosa peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtsstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt ris og 2 dl af bouillonen og bring det i kog. Tilsæt kål, ingefær og hvidløg og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. Rør resten af bouillonen i lidt efter lidt sammen med salt. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag til.

Skær imens laksen i lange stykker (ca. 10 x 1½ cm). Træk dem på grillspyd og pensl med fedtstof. Drys med salt og rosa peberkorn og læg dem på plader med bagepapir. Steg dem midt i ovnen og server dem til risottoen.

Tip

I stedet for savojkål kan du bruge spidskål.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %

Kilde: