Savojkålssuppe med hotte ostecroutoner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Fyldig efterårs- og vintersuppe med savojkål, cannellinibønner og kålpølser. Med de hotte croutoner til, kan du holde varmen på selv de koldeste dage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2 zittauerløg i tynde både
  • 2 kålpølser i skiver
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 300 g fintsnittet savojkål
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hotte ostecroutoner

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.

Bring bouillon, hvidløg, gulerødder, løg og kålpølser i kog i en stor gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner, savojkål, salt og peber i suppen, bring den atter i kog og kog i ca. 2 min. Smag savojkålssuppen til.

Hotte ostecroutoner

Riv fluten i små rustikke bidder og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og rist brødet øverst i ovnen – vend rundt et par gange. Tag croutonerne ud, fordel osten på brødet og gratiner croutonerne midt i ovnen, til osten er smeltet. Server de lune, hotte ostecroutoner som drys på suppen.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Gratinering

Ca. 3 min. ved 225°.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: