Savojkålssuppe med hotte ostecroutoner
30 min

Savojkålssuppe med hotte ostecroutoner

Fyldig efterårs- og vintersuppe med savojkål, cannellinibønner og kålpølser. Med de hotte croutoner til, kan du holde varmen på selv de koldeste dage.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Savojkålssuppe med hotte ostecroutoner

Fyldig efterårs- og vintersuppe med savojkål, cannellinibønner og kålpølser. Med de hotte croutoner til, kan du holde varmen på selv de koldeste dage.

Antal portioner
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 2 gulerødder i skiver
  • 2 zittauerløg i tynde både
  • 2 kålpølser i skiver
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 300 g fintsnittet savojkål
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hotte ostecroutoner

Fremgangsmåde:

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.

Bring bouillon, hvidløg, gulerødder, løg og kålpølser i kog i en stor gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner, savojkål, salt og peber i suppen, bring den atter i kog og kog i ca. 2 min. Smag savojkålssuppen til.

Hotte ostecroutoner

Riv fluten i små rustikke bidder og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og rist brødet øverst i ovnen – vend rundt et par gange. Tag croutonerne ud, fordel osten på brødet og gratiner croutonerne midt i ovnen, til osten er smeltet. Server de lune, hotte ostecroutoner som drys på suppen.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Gratinering

Ca. 3 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print