Seared tun med pebermyntedressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Seared er en stegemetode, der blot giver en tynd stegeskorpe og lader resten af tunen være helt rå. Giver en god kontrast mellem det sprøde og det saftige.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Pebermyntedressing

Salat

  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 100 g rucolasalat
  • 100 g små friske spinatblade
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • 1 limefrugt i både

Seared tun

  • 1 tsk rapsolie
  • 4 frosset, optøet tun
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebermyntedressing

Vend forsigtigt fraiche sammen med pebermynte og salt. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Salat

Skyl og sorter aspargesene. Knæk det nederste seje stykke af stilkene. Læg de grønne asparges i et fladt fad og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra med det samme og lad de grønne asparges dryppe af. Anret rucolasalat, spinatblade og asparges på 4 store tallerkener. Drys salt over salaten og pynt med limefrugt.

Seared tun

Pensl en grillpande med olie. Lad panden blive meget varm. Læg tunstykkerne i panden og steg dem ca. 1 min. på hver side - stadig ved kraftig varme. Tryk tunstykkerne hårdt med fx en træspatel mens de steger. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden men stadig rå i midten - dvs. seared. Anret tunstykkerne på tallerkenerne og drys fisken med salt og peber. Server straks med pebermyntedressing og lyst brød.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 47 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Det oplagte vinvalg til denne lækre ret er en god hvidvin på sauvignon blanc-druen, helst fra Europa fx en sancerre eller pouilly-fume Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag