Seared tun med pebermyntedressing
45 min

Seared tun med pebermyntedressing

Seared er en stegemetode, der blot giver en tynd stegeskorpe og lader resten af tunen være helt rå. Giver en god kontrast mellem det sprøde og det saftige.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Seared tun med pebermyntedressing

Seared er en stegemetode, der blot giver en tynd stegeskorpe og lader resten af tunen være helt rå. Giver en god kontrast mellem det sprøde og det saftige.

Antal portioner

Pebermyntedressing

Salat

  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 100 g rucolasalat
  • 100 g små friske spinatblade
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • 1 limefrugt i både

Seared tun

  • 1 tsk rapsolie
  • 4 frosset, optøet tun
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Fremgangsmåde:

Pebermyntedressing

Vend forsigtigt Cheasy Fraiche 9% sammen med pebermynte og salt. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Salat

Skyl og sorter aspargesene. Knæk det nederste seje stykke af stilkene. Læg de grønne asparges i et fladt fad og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra med det samme og lad de grønne asparges dryppe af. Anret rucolasalat, spinatblade og asparges på 4 store tallerkener. Drys salt over salaten og pynt med limefrugt.

Seared tun

Pensl en grillpande med olie. Lad panden blive meget varm. Læg tunstykkerne i panden og steg dem ca. 1 min. på hver side - stadig ved kraftig varme. Tryk tunstykkerne hårdt med fx en træspatel mens de steger. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden men stadig rå i midten - dvs. seared. Anret tunstykkerne på tallerkenerne og drys fisken med salt og peber. Server straks med pebermyntedressing og lyst brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 22 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Det oplagte vinvalg til denne lækre ret er en god hvidvin på sauvignon blanc-druen, helst fra Europa fx en sancerre eller pouilly-fume Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges