Seared tun med pebermyntedressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Seared er en stegemetode, der blot giver en tynd stegeskorpe og lader resten af tunen være helt rå. Giver en god kontrast mellem det sprøde og det saftige.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pebermyntedressing

Salat

  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 100 g rucolasalat
  • 100 g små friske spinatblade
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • 1 limefrugt i både

Seared tun

  • 1 tsk rapsolie
  • 4 frosset, optøet tun
  • ¼ tsk groft salt fx maldon sea salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebermyntedressing

Vend forsigtigt fraiche sammen med pebermynte og salt. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Salat

Skyl og sorter aspargesene. Knæk det nederste seje stykke af stilkene. Læg de grønne asparges i et fladt fad og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra med det samme og lad de grønne asparges dryppe af. Anret rucolasalat, spinatblade og asparges på 4 store tallerkener. Drys salt over salaten og pynt med limefrugt.

Seared tun

Pensl en grillpande med olie. Lad panden blive meget varm. Læg tunstykkerne i panden og steg dem ca. 1 min. på hver side - stadig ved kraftig varme. Tryk tunstykkerne hårdt med fx en træspatel mens de steger. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden men stadig rå i midten - dvs. seared. Anret tunstykkerne på tallerkenerne og drys fisken med salt og peber. Server straks med pebermyntedressing og lyst brød.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 47 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Det oplagte vinvalg til denne lækre ret er en god hvidvin på sauvignon blanc-druen, helst fra Europa fx en sancerre eller pouilly-fume Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag