Sennepspickles med squash
30 min

Sennepspickles med squash

Savner du inspiration til nemt og lækkert tilbehør? Med opskriften på sennepspickles med squash kan du lave fedtfattigt tilbehør du kan have stående. Prøv det!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sennepspickles med squash

Savner du inspiration til nemt og lækkert tilbehør? Med opskriften på sennepspickles med squash kan du lave fedtfattigt tilbehør du kan have stående. Prøv det!

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 slanke, faste grønne squash
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Lage

  • 1 dl hvidvinseddike eller æblecidereddike (så bliver lagen lidt mildere)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk sennepspulver, fx colmans
  • 1 tsk gule sennepskorn
  • 8 sorte peberkorn
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena
  • ½ dl vand
  • 1 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Skyl og skær squashene i ca. 1 x 1 cm tern. Bring vand og salt i kog i en gryde og kog squashternene i ca. 1 min. Lad dem dryppe godt af i en sigte.

Lage

Kog ingredienserne til lagen, undtagen maizena, vand og atamon, i ca. 3 min. Rør maizena og vand til en jævning og rør den i lagen. Dæmp varmen og kog lagen i ca. 1 min.

Tilsæt atamon og fjern peberkornene. Vend de afdryppede squashtern ned i lagen. Fordel den færdige sennepspickles på glas.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere.

Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 13 %
Print