Sesamkødboller og lun blomkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Den lune blomkålssalat får følgeskab af en lun ostesauce krydret med purløg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 240 g grovbrød i skiver
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 æggehvider
  • 2½ spsk sesamfrø
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 800 g blomkål i buketter
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g radiser i halve
  • ¾ liter fintstrimlet romainesalat
  • ¼ tsk havsalt, fx læsø eller maldon
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Riv brødet i mindre stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Bag brødcroutonerne midt i ovnen.

Bland imens det hakkede kød med æggehvider, sesamfrø, fedtstof, salt og peber. Form farsen til ca. 24 små kødboller - ca. 1 spsk fars pr. kødbolle. Læg dem efterhånden på et stykke bagepapir. Træk (når brødet er kommet ud af ovnen) bagepapiret over på den varme bageplade og bag kødbollerne øverst i ovnen. Hold kødbollerne varme.

Kom blomkålen i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog kålen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad blomkålen dampe tør.

Kom pastasauce og mælk i en lille tykbundet gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt halvdelen af den klippede purløg. Smag den lune dressing til og hæld den i en lille kande.

Anret den varme blomkål, radiser og salat i fade sammen med de ristede brødcroutoner og sesamkødboller. Drys med den sidste ½ dl purløg, salt og peber. Server straks sammen med den lune dressing.

Bagetid for brødcroutoner

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kødboller

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: