Sesamkødboller og lun blomkålssalat
45 min

Sesamkødboller og lun blomkålssalat

Den lune blomkålssalat får følgeskab af en lun ostesauce krydret med purløg.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sesamkødboller og lun blomkålssalat

Den lune blomkålssalat får følgeskab af en lun ostesauce krydret med purløg.

Antal portioner
  • 240 g grovbrød i skiver
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 æggehvider
  • 2½ spsk sesamfrø
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 800 g blomkål i buketter
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g radiser i halve
  • ¾ liter fintstrimlet romainesalat
  • ¼ tsk havsalt, fx læsø eller maldon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Riv brødet i mindre stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Bag brødcroutonerne midt i ovnen.

Bland imens det hakkede kød med æggehvider, sesamfrø, fedtstof, salt og peber. Form farsen til ca. 24 små kødboller - ca. 1 spsk fars pr. kødbolle. Læg dem efterhånden på et stykke bagepapir. Træk (når brødet er kommet ud af ovnen) bagepapiret over på den varme bageplade og bag kødbollerne øverst i ovnen. Hold kødbollerne varme.

Kom blomkålen i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog kålen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad blomkålen dampe tør.

Kom pastasauce og mælk i en lille tykbundet gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt halvdelen af den klippede purløg. Smag den lune dressing til og hæld den i en lille kande.

Anret den varme blomkål, radiser og salat i fade sammen med de ristede brødcroutoner og sesamkødboller. Drys med den sidste ½ dl purløg, salt og peber. Server straks sammen med den lune dressing.

Bagetid for brødcroutoner

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kødboller

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 34 %
Print