Sild i karrylage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Prøv at højne smagsoplevelsen af et glas almindelige marinerede sild med en lækker hjemmelavet krydderlage. Det er nemt og kan gøres i god tid!

Ingredienser

Antal portioner

3 dage før

  • ½ liter lagereddike
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 zittauerløg i både
  • 25 g smør
  • 4 tsk ostindisk karry
  • 2 gulerødder i skiver
  • ½ tsk delikatessepaprika
  • 8 marinerede sildefileter

Tilbehør

  • 360 g rugbrød
  • 75 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

3 dage før

Kom eddike, sukker, laurbærblade, peberkorn og løg i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Kom den krydrede eddike, gulerødder og paprika i gryden. Lad karrylagen koge ved kraftig varme og uden låg ca. 7 min. eller til der er ca. 4 dl lage - rør af og til. Lad karrylagen køle af. Skær sildefileterne i mindre stykker og læg dem skiftevis med karrylagen i et glas, fx et patentglas. Lad sildene trække tildækket i køleskabet i 3 døgn.

Tip

Sildene kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge (inkl. trækketid).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: