Sild med karrykrydret æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Sild med karrykrydret æblesalat smager lækkert og passer perfekt til festen og frokostbordet. Smagen af sild sammen med den krydrede æblesalat er himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner

Krydret æblesalat

  • 3 uskrællede æbler, fx ingridmarie (ca. 300 g)
  • 450 g Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 3 spsk finthakket mild mangochutney
  • 1 tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • 8 -10 marinerede sildefileter

Pynt

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør

  • 320 g ristet rugbrød
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret æblesalat

Vask og tør æblerne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær de kvarte æbler i tynde skiver på tværs. Vend straks æbler og fraiche sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og stil den krydrede æblesalat tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Skær sildefileterne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med den karrykrydrede æblesalat. Pynt med rødløg og purløg og server ristet rugbrød og smør ved siden af.

Drikkevarer

Øl eller kølig hvidvin - pinot gris fra Alsace.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Til sild kan mange bedst lide en kold øl, og det passer også godt. Men prøv en halvtør hvidvin på chenin blanc-druen - det vil fungere godt! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks