Sild med karrykrydret æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Sild med karrykrydret æblesalat smager lækkert og passer perfekt til festen og frokostbordet. Smagen af sild sammen med den krydrede æblesalat er himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner

Krydret æblesalat

  • 3 uskrællede æbler, fx ingridmarie (ca. 300 g)
  • 450 g Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 3 spsk finthakket mild mangochutney
  • 1 tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • 8 -10 marinerede sildefileter

Pynt

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør

  • 320 g ristet rugbrød
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret æblesalat

Vask og tør æblerne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær de kvarte æbler i tynde skiver på tværs. Vend straks æbler og fraiche sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og stil den krydrede æblesalat tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Skær sildefileterne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med den karrykrydrede æblesalat. Pynt med rødløg og purløg og server ristet rugbrød og smør ved siden af.

Drikkevarer

Øl eller kølig hvidvin - pinot gris fra Alsace.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Til sild kan mange bedst lide en kold øl, og det passer også godt. Men prøv en halvtør hvidvin på chenin blanc-druen - det vil fungere godt! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks