Skaldyrsrisotto

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

En super nem og dejlig risotto, hvor den cremede konsistens og fine syrlige smag kommer fra citronsaucen. Citron og skaldyr klæder hinanden rigtig godt, så her går det hele op i en højere enhed.....på den nemme måde.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 3 dl vand
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g optøet, frossen skaldyrsmix
  • 1 dl hakkede dildkviste
  • 1 dl vand
  • 15 g smør
  • 2 røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
  • 4 flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 200 g)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • friske dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. ½ min. Kom vand i og lad det dampe næsten væk - ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt sauce, citronsaft og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Vend skaldyrsmix, dild og vand i og varm retten godt igennem. Smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risottoen er for fast - risene er al dente, dvs. med en anelse bid.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg grøntsagerne, tilsat salt, ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og svits i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Kom skaldyrsrisottoen i en skål. Anret de stegte grøntsager på et fad, pynt med dildkviste og server med citronbåde til.

Tip

I stedet for et færdigt skaldyrsmix kan du selv lave en skaldyrsblanding af fx kogte pillede, rejer, dampede blåmuslinger uden skal og jomfruhummerhaler uden skal.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: