Skaldyrsrisotto
30 min

Skaldyrsrisotto

En super nem og dejlig risotto, hvor den cremede konsistens og fine syrlige smag kommer fra en færdig citronsauce. Citron og skaldyr klæder hinanden rigtig godt, så her går det hele op i en højere enhed.....på den nemme måde.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyrsrisotto

En super nem og dejlig risotto, hvor den cremede konsistens og fine syrlige smag kommer fra en færdig citronsauce. Citron og skaldyr klæder hinanden rigtig godt, så her går det hele op i en højere enhed.....på den nemme måde.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 2 røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
  • 4 flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 200 g)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. ½ min. Kom vand i og lad det dampe næsten væk - ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt citronsauce og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Vend skaldyrsmix, dild og vand i og varm retten godt igennem. Smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis risottoen er for fast - risene er al dente, dvs. med en anelse bid.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg grøntsagerne, tilsat salt, ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og svits i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Kom skaldyrsrisottoen i en skål. Anret de stegte grøntsager på et fad, pynt med dildkviste og server.

Tip

I stedet for et færdigt skaldyrsmix kan du selv lave en skaldyrsblanding af fx kogte pillede, rejer, dampede blåmuslinger uden skal og jomfruhummerhaler uden skal.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %
Print