Skindstegt sandart og søde kartofler en papillotes
45 min

Skindstegt sandart og søde kartofler en papillotes

Smagfuld fiskeanretning med dampede grøntsager og frisk bredbladet persille.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skindstegt sandart og søde kartofler en papillotes

Smagfuld fiskeanretning med dampede grøntsager og frisk bredbladet persille.

Antal portioner
  • 150 g Castello® Mild Blue
  • 400 g skrællede søde kartofler i tynde stave
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 4 spsk grofthakket bredbladet persille
  • ¾ tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 600 g sandartfileter med skind
  • 1 tsk olie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Del osten i 4 trekanter. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel søde kartofler, ost, nødder og de øvrige ingredienser midt på de 4 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fyldet. Sno hver ende og bøj dem op. Bag de søde kartofler en papillotes midt i ovnen.

Skrab imens fiskeskindet for skæl og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne, tør dem og del i 8 lige store stykker. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill sandarten på skindsiden i ca. 6 min. - pres fileterne mod grillpanden, fx med en paletkniv. Drys kødsiden med salt og peber. Tag straks fisken af panden og server den sammen med de søde kartofler en papillotes (man pakker selv ud ved bordet) og bønner.

Tips

Fisken kan også steges på en almindelig pande i lidt olie. I stedet for sandart kan du bruge kulmule, rødfisk eller helleflynder.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Den aromatiske hvidvinsdrue muscat er perfekt sammen med appelsin. I Alsace-udgaven har den en smule sødme, som fungerer perfekt til de søde kartofler Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk