Skinkemedaljoner med salviesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Skinkemedaljoner med salviesauce er til dig som ønsker et hurtigt, men super velsmagende måltid. Salviens pikante smag komplimenterer den blide skinkemedaljon og smelter på tungen!

Ingredienser

Antal portioner

Grøntsagsris

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 gulerødder i tynde skiver
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 skinkemedaljoner (ca. 400 g)
  • 4 store friske salvieblade
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salviesauce

Pynt

  • friske salvieblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøntsagsris

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og lad dem koge ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Overhæld imens grøntsagerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 5 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag og kom dem derefter i gryden med ris. Tilsæt salt, vend rundt i ris og grøntsager og lad blandingen koge i yderligere ca. 10 min, stadig under tætsluttende låg. Smag til.

"Bor", med en spids kniv, 3 huller i hver medaljon. Del hvert salvieblad i 3 stykker. Rul bladene sammen og stop dem i hullerne. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Drys kødet med salt og peber. Brun medaljonerne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 2 min. - vend af og til. Tag medaljonerne op og lad dem hvile tildækket.

Salviesauce

Kom vand, fløde, salvie, salt og peber i panden. Bring saucen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Bring atter saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt evt. sky fra kødet og smag saucen til.

Tip

I stedet for skinkemedaljoner kan man bruge skinkeschnitzler. De skal brunes ca. 1½ min. på hver side og derefter hvile tildækket.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 18 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: