Skinkemedaljoner med sennepssauce og saltkartofler

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Dejlig skinkemedaljon med lækker sennepssauce og saltkartofler til

Ingredienser

Antal portioner

Saltkartofler

  • 1 liter vand
  • 100 g groft salt (ca. 1 dl)
  • 1 kg skrubbede små, faste kartofler
  • 10 g smør
  • 4 skinkemedaljoner (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sennepssauce

Tilbehør

  • 600 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltkartofler

Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun medaljonerne på begge sider (ca. 4 min. i alt). Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 2 min. - vend kødet af og til. Tag medaljonerne op af panden, drys med salt og peber og hold dem varme.

Sennepssauce

Kom vand, fløde, sennep, sukker, salt og peber i panden og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag sennepssaucen til.

Tip

I stedet for skinkemedaljoner kan man bruge skinkeschnitzler. De skal brunes ca. 1½ min. på hver side og derefter hvile tildækket.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 20 %

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Det bedste vinvalg til denne ret på trods af at det er svinekød, vil være en god riesling grand cru fra Alsace. Hvis du vil have rødvin, så vælg en fleure eller morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød