Skinkemignon med æble- og sellerisalat
45 min

Skinkemignon med æble- og sellerisalat

Æble og selleri klæder hinanden usædvanlig godt, så prøv denne friske og lækre salat.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon med æble- og sellerisalat

Æble og selleri klæder hinanden usædvanlig godt, så prøv denne friske og lækre salat.

Antal portioner

Æble- og sellerisalat

  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 æbler, fx ingrid marie
  • ½ knoldselleri
  • 5 spsk æblegelé
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg kogte små kartofler med skræl

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys kødet med salt og peber. Brun skinkemignonen på alle sider ca. 3 min. i alt. Tilsæt vand og sauce og braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend kødet af og til. Mål med et stegetermometer mignonens centrumstemperatur, den skal være ca. 65°. Tag skinkemignonen op og hold den varm. Bring saucen i kog. Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Æble- og sellerisalat

Kom imens citronsaft i en skål. Del æblerne i hver 6 både. Fjern stilk, blomst og kernehus. Skær hver æblebåd i tynde skiver. Vend efterhånden æbleskiverne i citronsaften. Skræl sellerien og skær den i tynde stave. Vend også dem i citronsaften. Tilsæt æblegelé og salt og vend godt rundt. Stil salaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til. Anret salaten i skåle og drys med persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 18 %
Print