Skinkemignon med melonsalat og myntedressing
45 min

Skinkemignon med melonsalat og myntedressing

Mynte og melon...det er et rigtig godt match, der smager af sommer og solskin.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon med melonsalat og myntedressing

Mynte og melon...det er et rigtig godt match, der smager af sommer og solskin.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 skinkemignon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk vand

Myntedressing

Melonsalat

  • 1 dl parboiled spelt (ca. 80 g)
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ galiamelon i små pinde
  • 1 agurk i tern
  • 1 liter hovedsalat revet i grove stykker
  • 1 avocado i små tern
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys skinkemignonen med salt og peber. Brun den på alle sider ca. 3 min. i alt. Tilsæt vand og braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend af og til. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°. Tag skinkemignonen op og hold den varm.

Myntedressing

Vend alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Melonsalat

Kom speltkernerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte. Lad spelten køle lidt af og vend den forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Smag salaten til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print