Skinkemignon med svampe
60+ min

Skinkemignon med svampe

Skinkemignon med svampe er en fedtfattig opskrift, som smager dejligt. Skinkemignonen koges i en velsmagende bouilon med et pift af sherry. Lækkert!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon med svampe

Skinkemignon med svampe er en fedtfattig opskrift, som smager dejligt. Skinkemignonen koges i en velsmagende bouilon med et pift af sherry. Lækkert!

Opskriften gælder for 3 personer

Bouillon

  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 porre
  • ¼ knoldselleri
  • 1 liter vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 4 stilke frisk frisk timian
  • 1 dl tør sherry
  • 1 tsk groft salt
  • 1 skinkemignon

Svampe

  • 25 g smør
  • 100 g østershatte i lange strimler
  • 200 g champignoner i skiver
  • 1 porre - det hvide
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 180 g landbrød
  • 450 g dampede forårsløg

Fremgangsmåde:

Bouillon

Skær grøntsagerne i store stykker og kog dem i vand tilsat krydderier. Lad bouillonen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Si bouillonen. Hæld ca. 4 dl tilbage i gryden. Tilsæt sherry og salt og bring den i kog. Kom skinkemignonen i, og kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kødet efter den halve tid. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 15 min.

Svampe

Lad smørret smelte i en dyb pande og svits svampe og porreringe heri i ca. 2 min. Smag til med salt og peber. Fordel svampeblandingen i et ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm) og læg herpå osten. Gratiner retten øverst i ovnen.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og pynt med brøndkarse.

Tips

Brug resten af bouillonen til sauce eller suppe.

Du kan bage dit eget landbrød - se link.

Gratinering

Ca. 8 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6579 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 30 %
Print