Skovduer med sellerisauce og bagte æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Saftigt vildt krydret med timian.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 plukkede skovduer (ca. 250 g)
  • 50 g smør
  • ¾ liter vand
  • 4 friske rosmarinkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagte æbler

  • 1¾ spsk rasp
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler, fx ingrid marie
  • 50 g smør - smeltet

Sellerisauce

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens duerne grundigt både indvendigt og udvendigt. Skyl og tør dem. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun duerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand, rosmarinkviste, salt og peber. Braiser duerne ved svag varme og under låg i 1½-2½ time (afhængigt af duernes alder).

Bagte æbler

Bland rasp, rosmarin, salt og peber sammen. Halver æblerne på tværs og stik æbleskroget ud. Stil de halve æbler på en plade med alufolie - med skærefladen opad. Fordel herpå først den krydrede rasp og dernæst det smeltede smør. Bag æblerne midt i ovnen. Tag dem ud og tænd for grillen. Grill æblerne, til raspen er svagt gylden og sprød.

Sellerisauce

Vend selleri og eddike sammen. Tag duerne op og hold dem varme. Si stegeskyen og kom den tilbage i sauterpanden. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 3 dl. Tilsæt fløde og bring atter saucen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Tilsæt selleristave og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Del duerne i halve og klip rygsøjlen af. Anret duerne med sellerisauce og bagte æbler.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

Det mørke duekød ledsages bedst af fyldig rødvin med lidt sødme. Til denne ret vil en rioja reserva eller gran reserva være skøn Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt

Andre gode forslag