Skovduer med sellerisauce og bagte æbler
60+ min

Skovduer med sellerisauce og bagte æbler

Saftigt vildt krydret med timian.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skovduer med sellerisauce og bagte æbler

Saftigt vildt krydret med timian.

Antal portioner
  • 4 plukkede skovduer (ca. 250 g)
  • 50 g smør
  • ¾ liter vand
  • 4 friske rosmarinkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagte æbler

  • 1¾ spsk rasp
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler, fx ingrid marie
  • 50 g smør - smeltet

Sellerisauce

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Rens duerne grundigt både indvendigt og udvendigt. Skyl og tør dem. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun duerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand, rosmarinkviste, salt og peber. Braiser duerne ved svag varme og under låg i 1½-2½ time (afhængigt af duernes alder).

Bagte æbler

Bland rasp, rosmarin, salt og peber sammen. Halver æblerne på tværs og stik æbleskroget ud. Stil de halve æbler på en plade med alufolie - med skærefladen opad. Fordel herpå først den krydrede rasp og dernæst det smeltede smør. Bag æblerne midt i ovnen. Tag dem ud og tænd for grillen. Grill æblerne, til raspen er svagt gylden og sprød.

Sellerisauce

Vend selleri og eddike sammen. Tag duerne op og hold dem varme. Si stegeskyen og kom den tilbage i sauterpanden. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 3 dl. Tilsæt fløde og bring atter saucen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Tilsæt selleristave og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Del duerne i halve og klip rygsøjlen af. Anret duerne med sellerisauce og bagte æbler.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

Det mørke duekød ledsages bedst af fyldig rødvin med lidt sødme. Til denne ret vil en rioja reserva eller gran reserva være skøn Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt