Slethvar med smørdampet salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Dejlig opskift på en fedtfattig hovedret med slethvar og masser af smag. Fisken er krydret med herbes de Provence og serveres med en lækker smørdampet salat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g koldt smør
  • 4 spsk rasp
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk herbes de Provence
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 flåede slethvarrer (ca. 1⅕ kg)

Smørdampet salat

  • 25 g smør
  • 350 g frosne fine ærter
  • 6 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter revet hovedsalat

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i en blanding af rasp, citronskal, herbes de provence, salt og peber. Skyl og rens fiskene. Del hver fisk i to dele på langs. Skyl fiskene igen og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel smørblandingen over fiskene og tryk let med en paletkniv, så blandingen hænger fast. Steg fiskene midt i ovnen.

Smørdampet salat

Smelt smørret i en gryde og tilsæt de frosne ærter, forårsløg og salt. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og vend forsigtigt salaten i. Server straks.

Tip

I stedet for slethvar kan anvendes rødspætte.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, verdeca, malvasia Salento, Italien

En dejlig vin til denne fiskret vil være en hvidvin fra salento i syditalien, som passer godt til både fisk og krydderurter Kilde: Martin Nordkvist

Læs også vin til kylling

Andre gode forslag