Slethvar med smørdampet salat
45 min

Slethvar med smørdampet salat

Dejlig opskift på en fedtfattig hovedret med slethvar og masser af smag. Fisken er krydret med herbes de Provence og serveres med en lækker smørdampet salat.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Slethvar med smørdampet salat

Dejlig opskift på en fedtfattig hovedret med slethvar og masser af smag. Fisken er krydret med herbes de Provence og serveres med en lækker smørdampet salat.

Antal portioner
  • 25 g koldt smør
  • 4 spsk rasp
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk herbes de Provence
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 flåede slethvarrer (ca. 1⅕ kg)

Smørdampet salat

  • 25 g smør
  • 350 g frosne fine ærter
  • 6 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter revet hovedsalat

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i en blanding af rasp, citronskal, herbes de provence, salt og peber. Skyl og rens fiskene. Del hver fisk i to dele på langs. Skyl fiskene igen og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel smørblandingen over fiskene og tryk let med en paletkniv, så blandingen hænger fast. Steg fiskene midt i ovnen.

Smørdampet salat

Smelt smørret i en gryde og tilsæt de frosne ærter, forårsløg og salt. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og vend forsigtigt salaten i. Server straks.

Tip

I stedet for slethvar kan anvendes rødspætte.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Semillon, verdeca, malvasia Salento, Italien

En dejlig vin til denne fiskret vil være en hvidvin fra salento i syditalien, som passer godt til både fisk og krydderurter Kilde: Martin Nordkvist

Læs også vin til kylling