Små bøffer og bearnaisesauce med tomat
30 min

Små bøffer og bearnaisesauce med tomat

En fin og delikat gæsteret med bøffer, stegte tomater og bearnaisesaucen som bliver frisk og lækker af tomatsmagen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små bøffer og bearnaisesauce med tomat

En fin og delikat gæsteret med bøffer, stegte tomater og bearnaisesaucen som bliver frisk og lækker af tomatsmagen.

Antal portioner

Tomater på stilk

  • ¾ kg små tomater på stilk
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 bøffer af oksefilet (ca. 125 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce med tomat

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede

Fremgangsmåde:

Tomater på stilk

Skyl tomaterne og lad dem tørre. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med olien og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Skær hver bøf midt over. Bind et stykke bomuldssnor egnet til madvarer rundt langs kanten af hver bøf - til 8 små "tournedoser". Lad halvdelen af smørret blive gylden i en pande. Drys kødet med salt og peber. Brun halvdelen af bøfferne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt). Steg dem derefter ved jævn varme 2-3 min. afhængig af tykkelsen - vend kødet af og til. Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min. Steg resten af bøfferne på samme måde.

Bearnaisesauce med tomat

Kom imens bearnaisesauce og tomatpuré i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Det oplagte til en mør bøf med tomat i smagsbilledet er en god rødvin på sangiovese-druen. Her bør vælges en brunello di montalcino Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød