Små dessertkager

Bedømmelse

(10 vurderinger)

60+ min

Små dessertkager smager lækkert og er velegnede som dessert til festen. De søde pærer, knasende mandler og den cremede fløde smager fantastisk.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 g smør
  • 3 spsk rasp
  • 425 g syltede pærer

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør 6 portionstærteforme (ca. 9½ cm i diameter) med fedtstof og drys dem med rasp. Tør pærerne og skær dem i mindre stykker. Fordel pærestykkerne i tærteformene.

Pisk æg og sukker til en luftig blanding. Vend heri mel, grofthakkede mandler, salt - og til sidst fløden. Fordel dejen i de 6 forme og bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 15 min. Stænk kagerne med likør og drys med sukker. Bag de små dessertkager færdige. Lad dem køle af i ca. ½ time og pynt ved serveringen med flormelis.

Tips

I stedet for pærer kan man anvende abrikoser.

I stedet for små tærteforme kan man anvende en rund form (ca. 22 cm i diameter) - samme bagetid og temperatur.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Skal lunes inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Pinot gris-druen passer perfekt til pære, men kan være svær at finde i en sød udgave ("vendanges tardives" fra Alsace). Alternativt kan bruges en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan