Små dessertkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Små dessertkager smager lækkert og er velegnede som dessert til festen. De søde pærer, knasende mandler og den cremede fløde smager fantastisk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 g smør
  • 3 spsk rasp
  • 425 g syltede pærer
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 1 nip fint salt
  • ¾ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 2 spsk kokoslikør, fx Malibu
  • 2 spsk sukker

Pynt

  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør 6 portionstærteforme (ca. 9½ cm i diameter) med fedtstof og drys dem med rasp. Tør pærerne og skær dem i mindre stykker. Fordel pærestykkerne i tærteformene.

Pisk æg og sukker til en luftig blanding. Vend heri mel, grofthakkede mandler, salt - og til sidst fløden. Fordel dejen i de 6 forme og bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 15 min. Stænk kagerne med likør og drys med sukker. Bag de små dessertkager færdige. Lad dem køle af i ca. ½ time og pynt ved serveringen med flormelis.

Tips

I stedet for pærer kan man anvende abrikoser.

I stedet for små tærteforme kan man anvende en rund form (ca. 22 cm i diameter) - samme bagetid og temperatur.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Skal lunes inden serveringen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Pinot gris-druen passer perfekt til pære, men kan være svær at finde i en sød udgave ("vendanges tardives" fra Alsace). Alternativt kan bruges en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag