Små dessertkager
60+ min

Små dessertkager

Små dessertkager smager lækkert og er velegnede som dessert til festen. De søde pærer, knasende mandler og den cremede fløde smager fantastisk.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små dessertkager

Små dessertkager smager lækkert og er velegnede som dessert til festen. De søde pærer, knasende mandler og den cremede fløde smager fantastisk.

Antal portioner
  • 5 g smør
  • 3 spsk rasp
  • 425 g syltede pærer

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Smør 6 portionstærteforme (ca. 9½ cm i diameter) med fedtstof og drys dem med rasp. Tør pærerne og skær dem i mindre stykker. Fordel pærestykkerne i tærteformene.

Pisk æg og sukker til en luftig blanding. Vend heri mel, grofthakkede mandler, salt - og til sidst fløden. Fordel dejen i de 6 forme og bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 15 min. Stænk kagerne med likør og drys med sukker. Bag de små dessertkager færdige. Lad dem køle af i ca. ½ time og pynt ved serveringen med flormelis.

Tips

I stedet for pærer kan man anvende abrikoser.

I stedet for små tærteforme kan man anvende en rund form (ca. 22 cm i diameter) - samme bagetid og temperatur.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Skal lunes inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Pinot gris-druen passer perfekt til pære, men kan være svær at finde i en sød udgave ("vendanges tardives" fra Alsace). Alternativt kan bruges en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan