Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Luftige boller til fx sandwich eller burger - også gode til børnenes madpakker.

Ingredienser

15 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 1 knust fed hvidløg
  • 2 dl frisk, hakket kruspersille
  • 150 g sigtemel
  • 400 g hvedemel (ca. 6 3/4 dl)

Pynt

  • sigtemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time og 15 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Skær evt. et kryds i hver bolle og drys med sigtemel. Bag brødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: