Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille
60+ min

Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille

Luftige boller til fx sandwich eller burger - også gode til børnenes madpakker.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille

Luftige boller til fx sandwich eller burger - også gode til børnenes madpakker.

15 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 1 knust fed hvidløg
  • 2 dl frisk, hakket kruspersille
  • 150 g sigtemel
  • 400 g hvedemel (ca. 6 3/4 dl)

Pynt

  • sigtemel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time og 15 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Skær evt. et kryds i hver bolle og drys med sigtemel. Bag brødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 19 %
Print