Små kødboller med peberfrugtpuré og nektarinsalsa
1 timer

Små kødboller med peberfrugtpuré og nektarinsalsa

Kødboller, nektariner og peberfrugt - kan man det - ja prøv det!
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små kødboller med peberfrugtpuré og nektarinsalsa

Kødboller, nektariner og peberfrugt - kan man det - ja prøv det!

Antal portioner

Peberfrugtpuré

  • 3 røde peberfrugter
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nektarinsalsa

  • 3 modne nektariner i små tern
  • 1 avocado i små tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt

Kødboller

  • 1 tsk korianderfrø
  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 250 g vilde ris - se kogemetode på link

Fremgangsmåde:

Peberfrugtpuré

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø. Læg de kvarte peberfrugter - med skindsiden opad - på en plade med alufolie. Grill dem øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud, læg et stykke alufolie og et viskestykke over og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og hak dem fint i en hurtighakker eller med en kniv. Bland de hakkede peberfrugter med limeskal, -saft, salt og peber. Stil puréen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Nektarinsalsa

Bland imens alle ingredienserne og stil nektarinsalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kødboller

Knus korianderfrøene - evt. i en morter. Rør det hakkede kød med koriander, salt og peber og form det til 24 små kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 4 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver runde og stegt over det hele. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Tips

Man kan få både hvide og gule nektariner. Begge slags kan bruges.

I stedet for friske nektariner til salsaen kan man bruge ferskner i lage fra dåse.

Grill

Ca. 10 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print