Små madbrød

Bedømmelse

(11 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på dejlige og fedtfattige madbrød. Brødene indeholder ymer eller ylette, såvel som sigte- og hvedemel. Prøv dem!

Ingredienser

18 stk. pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul dem til dejplader (a ca. 24 x 36 cm). Skær hver dejplade 2 gange på den korte led og 2 gange på den lange led. Der bliver af hver dejplade 9 små, flade brød (a ca. 8 x 12 cm). Læg dem på plader med bagepapir. Lad de små madbrød efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 13 %

Print

Kilde: