Små pandekager med kompot - Opskrifter - Arla

Små pandekager med kompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Den klassiske marmelade er her udskiftet med lækre bær som tilbehør til pandekagerne. Brug evt. hindbær hvis du foretrækker det.

Ingredienser

2 pandekager pr. person

Antal portioner

Brombærkompot

  • 1 dl akaciehonning
  • 400 g frosne eller friske brombær

Små pandekager - ca. 16 stk.

  • ¼ liter mælk
  • 10 g gær
  • 150 g hvedemel (ca. 2½dl)
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggehvider
  • 25 g smør
  • 4 spsk akaciehonning
  • 1 tsk friskpresset friskpresset citronsaft

Pynt

  • citronmelisse

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Brombærkompot

Kom honning og brombær i en pande, så bærrene ligger i ét lag. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 8 min. Smag til. Hæld brombærkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Små pandekager

Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Pisk melet i på én gang og dernæst æggeblommer, sukker og salt. Pisk hviderne stive og vend dem i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer - dejen hæver og bliver tyk. Vend forsigtigt i pandekagedejen. Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg - 4 steder i panden - ½ dl dej og bag de 4 små tykke pandekager ved svag varme, ca. 2 min. på hver side. Bag resten. Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, taglagt i et ovnfast fad (ca. 19 x 32 cm). Rør akaciehonning med citronsaft og fordel det over pandekagerne. Grill dem øverst i ovnen. Lun brombærkompotten.

Tips

I stedet for brombær kan man anvende hindbær. Pandekagerne kan bages efter kun ½ times hævning, men så kan der kun bages 3 pandekager ad gangen, da dejen er lidt tyndere.

Grill

Ca. 2 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til disse små pandekager med brombær, vil et glas sød, rød mousserende vin være helt uventet og virkelig skønt. Vinen hedder brachetto d'acqui Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar