Små pandekager med limesirup og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.

Ingredienser

Antal portioner

Limesirup

  • skallen af ½ limefrugt i tynde strimler
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g grønne rosiner

Pynt

  • 25 g hakkede ristede saltede pistacienøddekerner
  • 6 stilke bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Limesirup

Kom limeskal i tynde strimler, -saft, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme ca. 5 min. eller til der er ca. 1 dl sirup tilbage. Tilsæt rosinerne og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld siruppen i en skål og stil den i køleskabet i ca. ½ time eller til limesiruppen er helt kold.

Ved serveringen

Lun pandekagerne, fold dem omkring osten og anret på tallerkener sammen med limesirup. Pynt med pistacienødder og persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her vil både ost og lime blive mødt i harmoni med en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en auslese fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost