Små pandekager med limesirup og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.

Ingredienser

Antal portioner

Limesirup

  • skallen af ½ limefrugt i tynde strimler
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g grønne rosiner

Pynt

  • 25 g hakkede ristede saltede pistacienøddekerner
  • 6 stilke bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Limesirup

Kom limeskal i tynde strimler, -saft, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme ca. 5 min. eller til der er ca. 1 dl sirup tilbage. Tilsæt rosinerne og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld siruppen i en skål og stil den i køleskabet i ca. ½ time eller til limesiruppen er helt kold.

Ved serveringen

Lun pandekagerne, fold dem omkring osten og anret på tallerkener sammen med limesirup. Pynt med pistacienødder og persille.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her vil både ost og lime blive mødt i harmoni med en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en auslese fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost