Små pandekager med limesirup og ost
30 min

Små pandekager med limesirup og ost

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små pandekager med limesirup og ost

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.

Antal portioner

Limesirup

  • skallen af ½ limefrugter i tynde strimler
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g grønne rosiner

Pynt

  • 25 g hakkede ristede pistacienødder
  • 6 stilke bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Limesirup

Kom limeskal i tynde strimler, -saft, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme ca. 5 min. eller til der er ca. 1 dl sirup tilbage. Tilsæt rosinerne og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld siruppen i en skål og stil den i køleskabet i ca. ½ time eller til limesiruppen er helt kold.

Ved serveringen

Lun pandekagerne, fold dem omkring osten og anret på tallerkener sammen med limesirup. Pynt med pistacienødder og persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her vil både ost og lime blive mødt i harmoni med en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en auslese fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost