Små rosinkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

45 min

Sprøde småkager med kanel, appelsinskal og masser af rosiner.

Ingredienser

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 spsk blødt smør
  • 50 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 50 g rørsukker (ca. ½ dl)
  • ½ æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g rosiner gerne blandede lyse og mørke rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smørret med de to slags sukker, til det er blødt. Tilsæt ægget og rør godt. Bland hvedemel med bagepulver, kanel og appelsinskal. Rør melblandingen i dejen og bland til sidst rosinerne i. Dejen bliver ret stiv. Kom mel på hænderne og tril kirsebærstore kugler af dejen. Sæt kuglerne på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen. De små rosinkager er bedst nybagte!

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: