Små rosinkager
45 min

Små rosinkager

Sprøde småkager med kanel, appelsinskal og masser af rosiner.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små rosinkager

Sprøde småkager med kanel, appelsinskal og masser af rosiner.

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 spsk blødt smør
  • 50 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 50 g rørsukker (ca. ½ dl)
  • ½ æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g rosiner gerne blandede lyse og mørke rosiner

Fremgangsmåde:

Pisk smørret med de to slags sukker, til det er blødt. Tilsæt ægget og rør godt. Bland hvedemel med bagepulver, kanel og appelsinskal. Rør melblandingen i dejen og bland til sidst rosinerne i. Dejen bliver ret stiv. Kom mel på hænderne og tril kirsebærstore kugler af dejen. Sæt kuglerne på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen. De små rosinkager er bedst nybagte!

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 26 %
Print