Små rosinkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Sprøde småkager med kanel, appelsinskal og masser af rosiner.

Ingredienser

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 spsk blødt smør
  • 50 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 50 g rørsukker (ca. ½ dl)
  • ½ æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g rosiner gerne blandede lyse og mørke rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smørret med de to slags sukker, til det er blødt. Tilsæt ægget og rør godt. Bland hvedemel med bagepulver, kanel og appelsinskal. Rør melblandingen i dejen og bland til sidst rosinerne i. Dejen bliver ret stiv. Kom mel på hænderne og tril kirsebærstore kugler af dejen. Sæt kuglerne på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen. De små rosinkager er bedst nybagte!

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: