Små rosinkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Sprøde småkager med kanel, appelsinskal og masser af rosiner.

Ingredienser

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 spsk blødt smør
  • 50 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 50 g rørsukker (ca. ½ dl)
  • ½ æg
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1½ spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g rosiner gerne blandede lyse og mørke rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smørret med de to slags sukker, til det er blødt. Tilsæt ægget og rør godt. Bland hvedemel med bagepulver, kanel og appelsinskal. Rør melblandingen i dejen og bland til sidst rosinerne i. Dejen bliver ret stiv. Kom mel på hænderne og tril kirsebærstore kugler af dejen. Sæt kuglerne på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen. De små rosinkager er bedst nybagte!

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: