Smør a la vinaigrette til artiskokker
60+ min

Smør a la vinaigrette til artiskokker

Smør a la vinaigrette til artiskokker er en lækker opskrift, hvor det syrlige fra vinaigretten komplimenterer de kogte artiskokker til perfektion!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smør a la vinaigrette til artiskokker

Smør a la vinaigrette til artiskokker er en lækker opskrift, hvor det syrlige fra vinaigretten komplimenterer de kogte artiskokker til perfektion!

Antal portioner

Smør a la vinaigrette

  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Artiskokker

  • 1½ liter vand
  • ½ citron i skiver
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 artiskokker

Fremgangsmåde:

Smør a la vinaigrette

Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser. Stil det tildækket på køkkenbordet i ½-1 time. Smag kryddersmørret til.

Artiskokker

Bring imens vand tilsat citronskiver og salt i kog i en stor gryde. Skær stilken af artiskokkerne helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade. Skær toppen af artiskokkerne, 2-3 cm nede. Klip spidsen af alle bladene og skyl artiskokkerne grundigt. Kom dem i det kogende vand. Kog artiskokkerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til bladene kan løsnes ved et let træk.

Ved serveringen

Kom det rørte kryddersmør i en skål og server det til de varme artiskokker.

Tips

Smør a la vinaigrette kan også serveres sammen med andre kogte grøntsager, fx grønne asparges, slanke porrer, nye kartofler eller rødbeder. Kryddersmørret egner sig også godt til lys, dampet fisk, fx rødspætte eller pighvar.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4930 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 79 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Når der er dijon og vineddike i smørret, skal vinen have lidt ekstra syre, men også sødme. Vouvray på chenin blanc-druen vil være dejlig hertil Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til tomat