Snabelsnacks
60+ min

Snabelsnacks

Søde små brødfigurer, som er velegnet til snacks til børnenes madpakke eller et lille mellemmåltid.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Snabelsnacks

Søde små brødfigurer, som er velegnet til snacks til børnenes madpakke eller et lille mellemmåltid.

18 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpiskede æg

Pynt

  • tørret oregano
  • mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Lun vandet (lillefingervarmt). Hæld det i en skål og tilsæt fedtstof. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til den er ca. 1 cm tyk og stik så mange elefanter ud som det er muligt. Saml resten af dejen og gentag udrulningen til der er ca.18 elefanter. Læg dem på plader med bagepapir og lad elefanterne efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og pynt med oregano. Bag elefanterne midt i ovnen. Sæt mandelsplitter på som stødtænder.

Tips

Figurerne er velegnede i madpakken. Du kan også udstikke bamser, dukker, blade m.m.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print