Søde filokiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Mangler du en opskrift på lækre sprøde kager? Så prøv disse søde filokiks. Kagerne er nemme at tilberede og smager fantastisk til is eller rødvinskogte figner.

Ingredienser

4 kiks pr. person

Antal portioner
  • 4 plader optøet, frossen filodej
  • 4 spsk smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestænger - kornene herfra

Sådan gør du

Sådan gør du

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med en blanding af sukker og vaniljekorn. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Kiksene kan evt. udskæres med en kagespore.

Genvej

Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip

Søde filokiks egner sig godt som tilbehør til desserter, fx rødvinskogte figner og is.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4120 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 40 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: