Softice med jordbærpuré

Bedømmelse

(4 vurderinger)

45 min

Softice med jordbærpuré er en frisk og lækker dessert, som er nem at tilberede.

Ingredienser

Antal portioner

Jordbærpuré

  • 250 g frosne eller friske jordbær
  • 1½ dl vand
  • 3 spsk sukker

Softice

  • 1 liter vaniljeflødeis
  • 1½ dl mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbærpuré

Lad de frosne jordbær tø let op i ca. ½ time. Blend bærrene sammen med vand og sukker ved højeste hastighed i ca. 10 sek.

Softice

Lad isen tø let op i ca. 10 min. Tilsæt mælk og pisk isen blød med en håndmixer.

Ved serveringen

Kom jordbærpuréen i 4 høje glas. Læg softice oveni. Server med lange skeer.

Tip

Jordbærpuréen kan erstattes af hindbærpuré. Anvend 250 g hindbær, 4 spsk sukker og ½ dl koldt vand.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 63 %

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den let perlende søde vin moscato d'asti smager skønt til is, og druen passer samtidig rigtig godt til jordbær. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade